Uludağ Üniversitesi Çevre Topluluğu 2023-2024 yönetim kurulu belli oldu.
 Uludağ Üniversitesi Çevre Topluluğu  2023-2024 yönetim kurulu belli oldu.

1995 yılında kurulan Uludağ Çevre Topluluğu (UÇET), üniversitemizin en köklü topluluklarından biridir. Amaçları ve faaliyetleri çevre bilincinin artırılması, çevre mühendisliği öğrencilerinin desteklenmesi ve çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunma üzerine odaklanmaktadır. Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü lisans öğrencilerine bilimsel etkinliklerde yer alma fırsatı sunarak akademik ve profesyonel gelişimlerini desteklemeyi amaçlamaktadır.

UÇET, çevre kirliliği ile ilgili bilinçlendirme faaliyetleriyle evsel ve endüstriyel nitelikli kirliliğin  oluşumunun engellenmesi ve kaynağında en aza indirilmesine yönelik uygulamaları araştırarak tüm paydaşlarının bilgi sahibi olmasına çalışmaktadır. 

Topluluğumuz, çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak amacıyla ülke, kent ve kampüs düzeyinde etkinliklerde aktif olarak çalışmaktadır.

UÇET, çevre sağlığı, sürdürülebilir üretim-tüketim ve doğal kaynakların korunması gibi konularda bilinç oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu, topluluk üyelerinin ve tüm paydaşlarının çevresel sorumluluklarını anlamalarına destek olmaktadır.

Topluluğumuzun teknik geziler, ulusal çevre mühendisliği öğrencilerine yönelik kongreler ve çevre festivali gibi faaliyetlerle çalışmalarına devam etmesi, çevre bilinci ve çevre mühendisliği alanında daha geniş bir etki yaratma amacını yansıtmaktadır.

Prof. Dr. N. Kamil SALİHOĞLU, topluluğun danışman öğretim üyesi olarak, UÇET çalışmalarında öğrencilere rehberlik yapmakta ve topluluğun faaliyetlerini desteklemektedir.

Tüm Çevre Mühendisliği öğrencilerimizi ve çevre konusunda faaliyetler yürütmeyi isteyen katılımcıları topluluğumuzun çalışmalarına destek vermeye davet ediyoruz.  

Link

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [608]