Uludağ Üniversitesi Anasayfa

Etkinlik - Bilgiler

Etkinlik Adı : Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu (UCEDKKS-2017- Bursa)
Etkinlik Yeri : Asım Kocabıyık M.Y.O. Yerleşkesi /Gemlik
Etkinlik Başlangiç Tarihi : 10-Eki-2017
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12-Eki-2017
Etkinlik Başlangiç Saati :
Etkinlik Bitiş Saati :
Etkinlik Açıklama :

Değerli Çevre Dostları,

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 10-12 Ekim 2017 tarihleri arasında “Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu (UCEDKKS-2017-Bursa)” düzenlenecektir.

Tarihte bir çok medeniyetin en önemli şehirlerinden biri olması yanında Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olarak zengin bir kültürel miras taşıyan  Bursa’da gerçekleştirilecek sempozyumumuzda  amacımız çevre, deniz ve kıyı kirliliği alanlarında çalışan bilim insanları, uygulayıcıları ve karar alıcıları buluşturarak bilimsel çalışmaları uygulanabilir hale dönüştürmek, çevrenin sürdürülebilir niteliğini ve korunabilmesini sağlamaktır.

Üç tarafı denizlerle çevrili güzel  ülkemizin dördüncü büyük şehri olan ve 115 km deniz, 80 km göl olmak üzere toplam 195 km uzunluğunda bir kıyı şeridine sahip Bursa’nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek sempozyumumuzda  başta deniz ve kıyı kirliliği olmak üzere, çevre sorunları, kıyı yapılaşmaları gibi pek çok konunun tartışılması ve çözüm üretilmesi imkanı bulunacaktır.

Sonbaharın güzel günlerinde  yeşil ve mavi Bursa’mızın tarihi ve doğal güzelliklerini sizlerle paylaşmayı arzu ediyoruz.

Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu (UCEDKKS-2017-Bursa)’nda sizleri aramızda görmekten onur duyacağız.

Saygılarımızla,

Prof.Dr.Yusuf ULCAY                                                Recep ALTEPE

(Uludağ Üniversitesi Rektörü)                         (Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı)