Enerji Teknolojileri Yaz Okulu: Fotovoltaik Teknolojileri

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ortaklığı ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun işbirliğinde 9-13 Eylül 2019 tarihleri arasında "Enerji Teknolojileri Yaz Okulu: Fotovoltaik Teknolojileri" etkinliği Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde düzenlenecektir.

 
 Enerji Teknolojileri Yaz Okulu: Fotovoltaik Teknolojileri etkinliğinde "Yenilenebilir Enerji ve Önemi, Fotovoltaiklerin Temelleri ve Teknolojileri, Si tabanlı Fotovoltaikler, İnce Film Güneş Pilleri, Organik Güneş Pilleri, Perovskit Güneş Pilleri, Güneş Pilleri Karakterizasyonu, Modül Teknolojileri" konuları ele alınacak olup, fotovoltaik alanda akademik ve profesyonel kariyer yapmak isteyen lisans ve lisansüstü öğrencilerin yanı sıra konu ile ilgilenen öğretim elemanlarının katılımına açıktır. 
 
Akademik ve ticari çevrelerden konusunda uzmanların anlatacağı derslerle katılımcılara: güneş enerjisi temelleri ve fotovoltaik teknolojilerin anlatılmasının yanı sıra ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını ortadan kaldırma, güneş enerjisi alanında ülkemizin potansiyelini ve rekabet gücünü artırabilme noktasında bir farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. 
 
Ayrıca, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi altyapısı öğrencilere açılarak özellikle Güneş hücresi üretimi ve testlerinin uygulamalı olarak gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede, öğrencilere yaz okulu kapsamında öğretilen Fotovoltaik Teknolojileri temel bilgilerinin pratikle pekiştirilmesi sağlanacaktır. 
 
Yaz okulu katılımcıları için üniversitemiz merkez yerleşkesi içerinde yer alan Ayhan Şahenk Yurdu'nda iki kişilik odalarda kahvaltı dahil günlük 20 TL'ye konaklama imkanı da sağlanabilecektir. Öğrenci olan katılımcıların öğrenci belgelerinin ibraz etmeleri gerekmektedir. 
 
Enerji Teknolojileri Yaz Okulu: Fotovoltaik Teknolojileri için 50 kişilik kontenjan belirlenmiş olup bu etkinliğe katılım ücretsizdir. Programın tamamına devam eden katılımcılara Katılım Sertifikası verilecektir. Enerji Teknolojileri Yaz Okulu (ETY-2019): Fotovoltaik Teknolojileri ile ilgili detaylı bilgiye www.ohu.edu.tr/duyuru/fotovoltaik-teknolojileri-yaz-okulu/11818 adresinden ulaşılabilmektedir. 
 
Son başvuru tarihi: 31 Ağustos 2019   

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [19-Ağu-2019]

Duyuru Görüntüleme : [798]