PROF. DR. ALPASLAN IŞIKLI MAKALE YARIŞMASI (14.03.2022)

Ödülün Amacı: Prof. Dr. Alpaslan Işıklı yaşamını akademik çalışmalarının yanında emek mücadelesine de adayan duayen bir akademisyendi. Eserleri geçmişe ışık tutarken gelecek açısından da öngörü, kaygı ve politika önerilerini içinde barındırmaktadır. Ömrü boyunca işçi sınıfı hareketinin içinde yer alan hocamız Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, sendikalar ve akademi arasında da köprü kurmaya çalışmıştır. Hocamızın misyonu doğrultusunda, genç sosyal politikacı öğrencilerimizin bilgi üretmelerini teşvik etmek amacıyla, Tekgıda-İş Sendika Akademisi tarafından makale yarışması düzenlenecektir.

Makale Konusu: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün temel uğraş alanları olan sendikacılık, sosyal politika, endüstri ilişkileri, çalışma ekonomisi, çalışma sosyolojisi, çalışma psikolojisi, iş hukuku, sosyal güvenlik, göçmen emeği, toplumsal cinsiyet, gelir dağılımı ve yoksulluk gibi konulardan hareketle yazılan makaleler yarışmaya kabul edilecektir. 2021-2022 akademik yılı için öncelikli tema olarak “Türkiye’de Üniversite Mezunlarının İşsizlik Sorunu” belirlenmiştir. Aday öğrenciler, kendilerinin de gündeminde yer alan bu konuyu yukarıda belirlenen herhangi bir perspektiften hareketle ele alabilecektir.

Başvuru Koşulları: Üniversitelerdeki Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Lisans Programları’nın 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri yarışmaya başvurabilecektir.

Gönderilen makalelerin şekil olarak bağlı olduğu yazım kuralları:

Ödül: Yarışmada birinci seçilen makale yazarı öğrenciye 10.000 TL, ikinciye 7.000 TL, üçüncüye 5.000 TL ödül verilecektir. Ödüller, Tekgıda-İş Sendikası tarafından 18 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenecek olan 70’inci kuruluş yıldönümü etkinliğinde takdim edilecektir.

Başvuru Şekli: Öğrenciler hazırladıkları makaleyi, özgeçmiş ve öğrenci olduklarını gösteren belge ile birlikte Tekgıda-İş Sendika Akademisi’nin e-posta adresine göndererek yarışmaya başvurabilecektir (sendikaakademisi@tekgida.org.tr)

Yarışma Takvimi:

İletişim: Tekgıda-İş Sendika Akademisi – sendikaakademisi@tekgida.org.tr

Seçici Kurul: Tekgıda-İş Sendika Akademisi tarafından belirlenecektir.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [14-Mar-2022 12:33]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [14-Mar-2022 12:35]

Duyuru Görüntüleme : [922]