Orman Okulu Eğitimi Türkiye’de İlk Kez Bursa’da Gerçekleştirildi
 Orman Okulu Eğitimi Türkiye’de İlk Kez Bursa’da Gerçekleştirildi

Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi  Ömer Dilek’in ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Tuna Coşkun Tuncay’ın girişimleriyle İngiltere’de ve dünyanın birçok yerinde eğitim faaliyetleri yürüten Forest Schools Education(FSE) kurumu tarafından, Bursa/Harmancık ilçesinde akademisyenler, yöneticiler, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan 25 kişilik gruba Seviye 3 Orman Okulu Lideri eğitimi verildi. 2001 yılından bu yana Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri, İskoçya, Galler, İngiltere, Tayland, Almanya, Hong Kong ve Avustralya gibi ülkelerde orman okulu eğitimi çalışmaları yürüten Sarah Blakcwell tarafından gerçekleştirilen eğitim, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilmesi ve bu alana katkı sağlaması açısından büyük önem taşımakta.

Orman Okulu nedir?

Orman okulu, ormanda ya da ağaçlık alanda aktif katılımlı öğrenme yöntemlerinin uygulandığı, tüm öğrencilerin kendilerine güven ve öz saygı geliştirebilecekleri bir ortam sunan ilham verici bir metoddur. Orman okulu, açık hava ve ormanlık alanda eğitim (woodland education) kapsamında yer alırken bu anlayışları daha da zenginleştiren özel bir öğrenme yaklaşımıdır.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen eğitimle ilgili bilgi veren Ömer Dilek: ‘‘Dünyanın birçok yerinde eğitim çalışmaları yürüten FSE kurumuna ülkemizde orman okulu eğitimi gerçekleştirmelerini teklif ettiğimizden bu yana yoğun bir çaba ve emek gösterdik. Tüm bu çabalarımız neticesinde 5 günlük dolu dolu, tüm katılımcıların yeni bilgiler ve deneyimler edinerek ayrıldığı bir eğitim süreci geçirdik. Bu yola çıktığımızda bize destek olan, bu eğitime yoğun ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz. Attığımız bu adım orman okulu pedagojisinin daha iyi anlaşılmasını, alanında yetkin eğitmenlerin uygulamalarda bulunmasını sağlaması açısından büyük önem taşımaktadır.’’ 


İlk 5 günlük bölümü 20-24 Ocak 2020 tarihleri arasında Bursa/Harmancık/Eko Turizm Tesislerinde gerçekleşen eğitimin diğer 4 günlük bölümü ise ağustos ayında gerçekleştirilecek. Ağustos ayına kadar olan sürede portfolyo çalışmaları ve uygulamalarını tamamlayan katılımcılar uluslararası geçerli Seviye 3 Orman Okulu Lideri sertifikası sahibi olacaklar.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : [3.881]