Öğretim Görevlimiz Ömer Dilek'in Eğitmen Olarak Yer Aldığı TÜBİTAK Projeleri Kabul Edildi
 Öğretim Görevlimiz Ömer Dilek'in Eğitmen Olarak Yer Aldığı TÜBİTAK Projeleri Kabul Edildi

Meslek yüksekokulumuz öğretim görevlisi Ömer Dilek'in eğitmen olarak  yer aldığı TÜBİTAK 2237-A OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN BİLİM MERKEZİNDE ÖĞRENME adlı proje ve 4004 DOĞAYA AÇILAN PENCEREDEN SOSYAL BECERİ EĞİTİMİ projeleri kabul edildi. 

4004 DOĞAYA AÇILAN PENCEREDEN SOSYAL BECERİ EĞİTİMİ Projesi Hakkında

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenmesine karar verilmiştir. Projemiz 22-27 Ağustos 2022 tarihlerinde Sakarya ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.
Proje, 1 yürütücü, 3 uzman, 18 eğitmen, 3 rehber ve 1 sağlık personeli (hemşire) olmak üzere toplam 26 kişilik bir ekiple yürütülecektir. Projede yürütücü Sakarya Üniversitesi; uzman personeller Başkent Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi’nde görev yapmakta olan öğretim elemanları ve Hendek İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yenimahalle Anaokulunda görevli müdür yer almaktadır. Bu nedenle proje, Sakarya Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğine dayalı olarak yürütülecektir. Projenin hedef kitlesini, Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapmakta olan 15 okul öncesi öğretmeni ve aynı ilde okul öncesi öğretmenliği dördüncü sınıfa geçmiş olan 15 öğretmen adayı olmak üzere toplam 30 katılımcı oluşturması hedeflenmektedir.
Proje; Sakarya ilinde bulunan öğretmen ve öğretmen adayları için doğada sosyal beceri eğitimine karşı farkındalık kazanmaları, bilgi ve becerilerinin arttırılması ve doğada sosyal beceri eğitimi ile ilgili etkinlik yazma, uygulama ve değerlendirme yapabilmeleri ve doğayı eğitim sürecine dahil etmede duyarlı ve bilinçli birey olmalarına katkı sağlamış olacaktır.

2237-A OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN BİLİM MERKEZİNDE ÖĞRENME PROJESİ HAKKINDA

Bu bilimsel etkinlik kapsamında okul öncesi öğretmen adaylarının bilim merkezlerini birer öğrenme merkezi olarak tanımaları, bilim merkezlerindeki öğrenme ortamını keşfetmeleri, erken çocukluk dönemine yönelik bilim merkezindeki uygulamaları ve olanakları fark etmeleri, erken çocukluk döneminde uygulanabilecek bilim merkezi etkinliklerine örnekler görmeleri ve kendi uygulamalarını geliştirmeleri hedeflenmektedir. Proje kapsamında ülkemizin farklı üniversitelerinde öğrenim görmekte olan 25 okul öncesi öğretmen adayına (4. sınıf) 5 günlük bir eğitim verilecektir. Bu eğitimlerde farklı üniversitelerde görev yapmakta olan alanında uzman akademisyenler ve bilim merkezi eğitmenleri eğitmen olarak görev alacaktır.

Etkinliğin Düzenleneceği Yer: Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi

Etkinlik Tarihi: 21 - 25 Eylül 2022

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : [1.270]