Yangınla Mücadeleye Gönlümüzü Verdik

Bursa Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğünün “Orman Yangınıyla Mücadele Gönüllüleri” çağrısına cevapsız kalmadı. Birlik ve beraberlik içerisinde “Bizde varız” yanıtı veren mesleğin genç neferleri, orman teşkilatına desteklerinin tam olduğunu belirtmişlerdir.  Öğrenciler hem vatandaşlık görevlerini yerine getirecekler hem de mezuniyet sonrası mensubu olacakları orman teşkilatına ilk adımı atmış olacaklardır. Meslek hayatı boyunca asli görevleri ormanları korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesini sağlamak olan orman muhafaza memurları, öğrenim süreci boyunca edindikleri teorik bilgiyi uygulama, izleme ve tecrübe edinme fırsatı bulacaklardır. Ülkenin akciğerleri olan ormanların korunması adına gönüllü olan bireylerin, orman teşkilatı için eğitilen öğrencilerden olması Büyükorhan Meslek Yüksekokulunu gururlandırmıştır. Bu yoğun ilgi ve destek üzerine Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğünde danışman mühendis olarak çalışan ve aynı zamanda Büyükorhan Meslek Yüksekokulunda kısmi süreli öğretim görevlisi olarak görev alan Orman Yüksek Mühendisi Nedimcan ŞEŞEN bu süreçteki bağın kurulmasında öncü olmuştur. Öğrencilerdeki meslek aşkını gören Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü bu yolda yetiştirilen genç nesil adına sevinerek bir an önce sahada omuz omuza mesai arkadaşı olmayı temenni etmişlerdir.

Haber Tarihi : [08-Şub-2022]

Haber Görüntüleme : [711]