Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrencilerinin Elinden Kuş Yemlikleri

Bursa Uludağ Üniversitesi Avcılık ve Yaban Hayatı öğrencileri yeni yıla kendin yap kuş yemlikleri ile giriyor.
Ormancılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsmet Ceyhun Yıldırım sert kış dönemine girdiğimiz şu günlerde çevremizde yaşayan kuşların olumsuz hava koşullarını atlatmaları ve yüksekokul bahçemizi şenlendirmeleri için en doğal, en sanatsal ve en geri dönüşümcü yemlikleri tasarladık ve seçtik. Aynı zamanda doğal hayatın ve kuşların korunması adına farkındalık uyandırmak amacıyla böyle bir proje düşündük ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile bir ilki gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde bu tip etkinlikleri artıracağız. Bu tip materyallerin tasarımı doğa bilincinin aşılanması ve çevresel duyarlılığın artması adına eğitim öğretimin her evresinde işlevsel değer taşıyor. Benzer uygulamaların yaygınlaşmasına vesile olmayı ümit ediyoruz” dedi.

Haber Tarihi : [30-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [950]