Büyük Ölçekli Bilgisayar Mimarileri hakkında Kolokyum (11 Ekim 2017 Çarşamba Saat 15:30)

Konuşmacımız Barcelona Supercomputing Center'dan Osman Sabri ÜNSAL.

Adres: Eski Müh. Binası R. Büyüktür Salonu Yanı, 11 Ekim 2017, Çrş: Saat 15:30

ÖZET

Bilgisayar Mimarisi, bilgisayarın temel taşlarının (işlemci, bellek, disk) tasarlanması konusunu araştırır. Aynı zamanda bu temel taşların bir araya getirilerek sistem tasarımı konusunu da ihtiva eder. Büyük ölçekli hesap ya da Supercomputing ise, normal bilgisayar sistemleri ile çözülmesi çok zaman alan uygulamaları masif hesaplama yöntemleri ile çözen bilgisayar sistemlerinin tasarımını konu eder. Bu konuşmada dünyadaki en hızlı süper bilgisayarların (https://www.top500.org/ ) nasıl tasarlandığı konusu ve bu konuda Barcelona Supercomputıng Center’de yapılan çalışmalar anlatılacaktır.

Özgeçmiş:

Dr. Osman S. Ünsal Bilgisayar Mühendisliği alanında lisans, y. lisans ve doktora derecelerini sırasıyla İstanbul Teknik Üniversitesi, Brown Üniversitesi ve Massachusetts Üniversitesi, Amherst’ten almıştır. Daha sonra işe başladığı Intel Mikroişlemci Teknoloji Laboratuvarlarında hata giderimi konusunda iki sene calışmıştır, bu konuda 10 patenti vardır. Şu anda Barcelona Supercomputıng Center (BSC)’de Bilgisayar Mimarisi ve Parallel Programlama araştırma grubunun yöneticisi olarak çalışmaktadır. 2006 ile 2014 tarihleri arasında BSC-Microsoft Araştırma Merkezinde araştırmacı ve yönetici olarak görev yapmıştır.  230’ün üzerinde makalesi, 4 en iyi makale ödülü olan Dr. Ünsal’ın ilgi alanları genel olarak bilgisayar mimarisi, hata giderimi, güvenilirlik ve parallel programlama konularındadır.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [05-Eki-2017]