OpenZeka MARC – Mini Otonom Araç Yarışması

Open Zeka firması, Bilkent Cyberpark işbirliğiyle lise öğrencileri, üniversite öğrencileri ve otonom araç meraklılarına yönelik, yapay zeka algoritmalarının kullanıldığı mini otonom araç yarışmasını 11 Şubat 2018 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi’nde icra edecektir.
OpenZeka MARC yarışmasına 99 takım ile 700 katılımcı başvurmuş ve başvuru değerlendirmesini geçen 22 takım 170 kişiye 2 ay süresince Massachusetts Institute of Technology ve NVIDIA’nın desteği ile Open Zeka tarafından ücretsiz yapay zeka uygulama eğitimi verilmiştir. Eğitimlere İstanbul’da TTGV ve Sabancı Üniversitesi, Ankara’da Bilkent Cyberpark ev sahipliği yapmıştır.
OpenZeka MARC (Mini Autonomous Racecar Competition) ile yakın gelecekte hayatın her alanında yer bulacak otonom sistemlerin tasarlanması ve yapay zeka algoritmalarının geliştirilmesi konularında ülkemizde teknolojik dönüşümü gerçekleştirecek firmaların ihtiyaç duyacağı insan kaynağının oluşmasına katkı sağlaması hedeflenmektedir. Bu kapsamda yarışmanın amacı;

Yarışmaya kimler katılıyor?

Yarışma kategorileri;

Yarışma takvimi;

1. Birinci yarış: 11 Şubat 2018 - Bilkent Üniversitesi
  2. İkinci yarış: 25 Mart 2018
  3. Üçüncü yarış: 13 Mayıs 2018

Daha fazla bilgi almak ve izleyici olarak katılmak için http://openzeka.com/marc sitesini ziyaret edebilir program bilgisine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

OpenZeka MARC – Mini Otonom Araç Yarışması Programı

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular