Lisansüstü

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi altında, önceki Tarım Makineleri ve Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümlerinin konularına ilişkin uzmanlık alanlarının, Anabilim Dalları biçiminde içerisinde yer aldığı Biyosistem Mühendisliği Bölümü 2009 yılında kurulmuştur. Dünyanın gelişmiş ülke üniversitelerinin birçoğunda bulunan bölümümüz 2009 yılında lisans eğitimine, 2013 yılında ise lisansüstü eğitimine başlamıştır.


Bölümümüzün eğitim ve çalışma konuları arasında tarımda otomasyon ve yeni gelişen teknolojiler, hassas tarım teknikleri, enerji ve makineler, bitkisel ve hayvansal üretimde mekanizasyon uygulamaları, hasat sonrası mekanizasyon uygulamaları, tarımsal yapılar, arazi ve su kaynaklarının geliştirilmesi, kırsal alanın geliştirilmesi gibi konular yer almaktadır.


Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalı, Arazi ve Su Kaynakları, Tarımsal Enerji Sistemleri, Tarımsal Makine Sistemleri ve Tarımsal Yapılar olmak üzere 4 bilim dalından oluşmaktadır.

 

Yüksek Lisans Özel Koşulları:

Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı: Biyosistem Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarım Makinaları, Çevre Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık lisans derecesine sahip olmak.

Tarımsal Enerji Sistemleri Anabilim Dalı: Biyosistem Mühendisliği, Tarım Makinaları, Tarım Teknolojileri, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği veya Bilgisayar Mühendisliği lisans derecesine sahip olmak.

Tarımsal Makina Sistemleri Anabilim Dalı: Biyosistem Mühendisliği, Tarım Makinaları, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Zootekni, Su Ürünleri Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği veya Bilgisayar Mühendisliği Lisans derecesine sahip olmak

Tarımsal Yapılar Anabilim Dalı: Biyosistem Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarım Makinaları, Bahçe Bitkileri, Zootekni, Çevre Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık lisans derecesine sahip olmak.

 

Doktora Özel Koşulları:

Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı: Biyosistem Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama veya Tarım Makinaları Yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Tarımsal Enerji Sistemleri Anabilim Dalı: Biyosistem Mühendisliği, Tarım Makinaları veya Tarım Teknolojileri Yüksek Lisans derecesine sahip olmak.

Tarımsal Makina Sistemleri Anabilim Dalı:  Biyosistem Mühendisliği, Tarım Makinaları veya Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Yüksek Lisans derecesine sahip olmak.

Tarımsal Yapılar Anabilim Dalı: Biyosistem Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama veya Tarım Makinaları Yüksek lisans derecesine sahip olmak.

 

Yüksek Lisans Ders Planları ve İçerikleri

Doktora Ders Planları ve İçerikleri

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [14-Nis-2022 14:02]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [15-Nis-2022 12:08]

İçerik Görüntüleme : [1.859]