BİTUAM Teknik Ekibi Proses Analizi ve Optimizasyonuna Yönelik Çalışmalar için Yetkinliğini Artırıyor…
 BİTUAM Teknik Ekibi Proses Analizi ve Optimizasyonuna Yönelik Çalışmalar için Yetkinliğini Artırıyor…

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM)’ı temsilen Araş. Gör. Taha Turgut Ünal 04-09 Mart 2024 tarihleri arasında TÜBİTAK ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Proses Analizi ve Optimizasyonu" isimli bilimsel eğitime katılmıştır.

Bu bilimsel eğitim; Gıda mühendisliğinin farklı alanlarında proses analizinin önemi,  proses optimizasyonu, model seçimi ve model uyumu, inaktivasyon modelleri, gıda analizlerinde kemometrik yaklaşımlar, bunların gerek istatistiki araçlar gerekse de yazılım dilleri ile pratikte nasıl kullanılabileceğinin gösterilmesine dair eğitimleri içermiştir.

Research Assistant Taha Turgut Ünal participated in the scientific training titled "Process Analysis and Optimization," which was held in collaboration with TÜBİTAK and Süleyman Demirel University between March 4th and 9th, 2024.

This scientific event included training on the importance of process analysis in various fields of food engineering, process optimization, model selection, and fitness, inactivation models, chemometric approaches in food analysis, and demonstrating how these can be practically utilized using both statistical tools and programming languages.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [99]