''BİTUAM Laboratuvar Koordinatörü Doç.Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE Dünyanın En Başarılı Bilim İnsanları Listesine Girmeye Hak Kazandı.''
 ''BİTUAM Laboratuvar Koordinatörü  Doç.Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE Dünyanın En Başarılı Bilim İnsanları Listesine Girmeye Hak Kazandı.''

''BİTUAM Laboratuvar Koordinatörü  Doç.Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE Dünyanın En Başarılı Bilim İnsanları Listesine Girmeye Hak Kazandı.''
 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının öncülük ettiği, Hollanda’dan da bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından “atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı” gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak yapılan 2023 yılında dünyada yüzde 2’lik başarı sıralamasına giren yani “World’s Top %2 Scientists” listesinde yer alan araştırmacılar belirlenmiştir.

 

Sadece 2022 yılı çalışmalarının incelendiği 210198 bilim insanının yer aldığı “World’s Top %2 Scientists List” sıralamasına Türkiye’den 1395 bilim insanının bulunduğu listeye Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) görev yapan 15 akademisyen girmeye hak kazanmıştır.  Bu akademisyenler arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM) Laboratuvar Koordinatörü Doç. Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE de (45020) yer almıştır.

 

Araştırmanın, bilim insanlarının tüm akademik kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada ise toplam 204643 bilim insanı içerisinde Türkiye’den 1040, Bursa Uludağ Üniversitesi’ nden 11 öğretim üyesi listede kendine yer bulurken; Doç. Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE (174565) Gıda Mühendisliği Bölümü’nün bu listedeki temsilcisi olmuştur.

 

Doç. Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE Stanford Üniversitesi tarafından 04.10.2023 tarihinde yayımlanan ve Science-Metrix sınıflandırmasına göre 22 bilimsel alan ile 174 alt disiplinlerdeki bilim insanlarının Scopus verilerine göre ilk %2'sini temsil eden küresel listeye yürüttüğü çalışmalar ile üçüncü defa girmiştir.

 

Rektör Prof. Dr. Ferudun YILMAZ, bilim insanları listesinde yer alan tüm akademisyenleri tebrik ederek, listede yer alan Türk bilim insanı ve BUÜ’ lü akademisyen sayısının artış göstermesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu vurgulamıştır. Rektör YILMAZ “Geçen yıla oranla bu sene Üniversitemiz ve ülkemizin gösterdiği ilerlemeden son derece mutluyuz. Listeye giren tüm hocalarımızı tebrik ediyor, üstün başarılarının devamını diliyoruz. Hocalarımızın genç akademisyenlerimize de rol model olacağına inanıyoruz” şeklinde konuşmuştur.

 

Bursa Uludağ University Science and Technology Application and Research Center (BİTUAM) Laboratory Coordinator Assoc. Prof.  Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe was among the "World’s Top 2% Scientists List" created by  Stanford University (45020).

Listede yer alan akademisyenlere ve detaylı bilgiye aşağıda belirtilen adreslerden ulaşılabilir:

https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [376]