"Web" Sıkça Sorulan Sorular

Kişisel Web sayfası (Homepage) talebi için ne yapmalıyım?

Personel Kullanıcı Kodu Talep Formu 'nu  doldurup Bilgi İşlem Daire Başkanlığına teslim etmeniz halinde Homepage hesabınız açılacaktır. 

Birim Web sayfası (Homepage) talebi için ne yapmalıyım?

(Üniversite Hazır Web Şablonunu kullanmak istemeyen Birimler, Sempozyumlar, Kongreler, Öğrenci Toplulukları için geçerlidir.)

Birim Kullanıcı Kodu Talep Formu 'nu  doldurup UDOS üzerinden Bilgi İşlem Daire Başkanlığına göndermeniz halinde Homepage hesabınız açılacaktır. 

Nasıl web sayfası yapabilirim?

Ücretli Adobe Dreamweaver, FrontPage veya ücretsiz Visual Studio Code, Atom, Sublime Text HTML Editor gibi web editörü yazılımlarını kullanabilirsiniz. Hazır web şablonları (website template) da kullanabilirsiniz.

 Web sayfasını nasıl sunucuya yükleyebilirim?

"VPN" erişimi yapıp kurum içi ağa bağlandıktan sonra Filezilla veya benzeri ftp yazılımını bilgisayarınıza kurarak web sayfalarınızı sunucuya koyabilirsiniz. (sunucu adı: home.uludag.edu.tr // port :21 // kullanıcı adı ve parolanız girmeniz gerekir kullanıcı adınız uludag e-posta adresiniz @uludag.edu.tr olmadan ve  e-posta parolanız ) // dosyalarınızı sunucu  içersine koymanız gerekir.

Sunucuya yüklediğim web sayfalarını nasıl görebilirim?

Crome, Explorer, Firefox, Safari gibi tarayıcı programlara http://kullaniciadi.home.uludag.edu.tr  ile sayfanızı görebilirsiniz. (kullanıcı adı talep formu ile size atanmıştır) ilk dosya ismi index.html , index.htm, index.php olabilir. 

Web sunucusunun tanımlı charset i nedir?

Kullanıcılar charset lerini hazırlardıkları web sayfalarında tanımlamış ise default (varsayılan) olarak UTF-8 gelir, ama kullanıcılar ISO8859-9 veya windows1254 te kullanabilir.

Ftp şifremi nasıl değiştirebilirim?

http://parola.uludag.edu.tr sayfası aracılığıyla şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Web sayfa kotam ne kadar?

Web sayfaları için 900 MB kotanız vardır ( İhtiyaca göre arttırılır).

Web sayfası içindeki dosyalar ne türde olmalı?

Dosyalarınız .htm, .html, .php, .pdf, .gif, .jpg, avi gibi yayınlanmaya müsait özellikte olmalı (uygunsuz dosya tiplerinin yedeklenmesi ve sorumluluğu alınmaz.

Dosya adlarınızda  "ÇŞĞÜÖİ–çşğüöı", boşluk veya özel ASCII karakterleri kullanmamanızı öneriyoruz. Boşluk yerine "_" kullanabilirsiniz. aA dan zZ ye ve 0 dan 9 a kadar olan karakterleri kullanmanızı öneriyoruz.  Dosya isimlerinin küçük harf olarak kullanılmasını öneriyoruz.

xxxx.uludag.edu.tr şeklinde alan adı alabilirmiyim?

Fakülte, Bölüm, Birim, Organizasyon, Etkinlik, Öğrenci Toplulukları gibi birimlere alan adı tanımı yapılır. Jenerik veya özel anlamlar içeren alan adları verilmez

Php kullanım özellikleri nelerdir?

info.php sayfasında tanımlanan özellikleri kullanabilirsiniz. php.ini dosyasında değişiklik yapılmaz.

Nasıl Mysql talep edebilirim ve yönetebilirim?

Kullanıcı talep formu ile mysql isteyebilirsiniz. Mysql inizi http:/pma.home.uludag.edu.tr ile yönetebilirsiniz. 

Joomla, Wordpress, Drupal gibi hazır portallar kullanabilir miyim?

Hazır portal kullanabilirsiniz. Sayfanın güvenliğinin sağlanması kullanıcıya aittir. Güvenlik açığı olan portal siteler kapatılır.

Web sayfa içerik sınırlaması nelerdir?

Sayfalarınızda reklam, lisanssız yazılım ürünü, birim ve kurumu aşağılayan, genel ahlak kurallarına aykırı ifadeler kullanamazsınız.

BUÜ Bilişim Etiği Politikası

BUÜ Bilişim Kaynakları Kullanım Esasları

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [5.664]