Ögrencilere Yönelik Sınav Yönergesi (Genel Kurallar)

SINAVLARA İLİŞKİN GENEL KURALLAR

1. Tüm derslere ilişkin final sınavları UKEY üzerinden klasik (yazılı) veya çoktan seçmeli (test) şeklinde yapılacaktır.
2. Ders öğretim üyesi tarafından verilmiş ve toplanmış ödevler var ise ödevler değerlendirmeye dahil edilecektir.
3. Sınav başlamadan önce sistemin açıklama bölümündeki yönergede belirtilen kuralları/şartları okuduğunuza ve onayladığınıza ilişkin butonu işaretleyiniz. Kuralları/şartları web sitesinde yer alan dokümandan okuyabilirsiniz.
4. Sınav esnasında yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen ve mazeret sınav hakkı talebinde bulunacak olan öğrenciler, sınav bitiş süresini izleyen 5 dakika içerisinde mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsü almalı ve Fakülte/Devlet Konservatuarı/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulların öğrenci işleri birimleri tarafından belirlenecek olan uludag.edu.tr uzantılı eposta adreslerine, öğrenci numaralarından oluşan ogr.uludag.edu.tr uzantılı eposta adreslerinden mazeret sınav dilekçesi ile birlikte göndermelidir. Ekran görüntüsü alınması sürecinde Android işletim sistemi olan telefonları kullanan öğrenciler, NOTLAR uygulamasını kullanarak ekran görüntüsü almalı ve bu dosyayı iletmelidir. Iphone kullanıcıları, fotoğraf çektikten sonra çekilen fotoğrafın ekran görüntüsünü alıp bu dosyayı iletmelidir.
5. Final sınavında sorulacak soruların kapsamı, ilk beş hafta yüz yüze yapılan derslerin içeriğine ek olarak öğrencilere UKEY üzerinden sunulmuş olan ders içeriklerini ve bu süreçte verilmiş olan ödev ve projeleri içerecektir.
6. Sınavlarda sistemin açıklama bölümünde bir sınav yönergesi yer alacaktır. Bu yönergeye göre istenilenleri gerçekleştiriniz.

Klasik Sınavlara İlişkin Kurallar
1. Klasik sınavda sorular UKEY sisteminde yer alacaktır. Her öğrencinin sisteme girip sınava başlaması gerekmektedir. Sınava giriş yapmayan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
2. Klasik sınav soruları öğretim elemanı tarafından eşit puan ve değerdeki sorulardan oluşturulmuş bir soru havuzu içinden sistemce belirlenerek her bir öğrenciye farklı gelebileceğinden, her öğrenci kendine ait soruları cevaplayacaktır.
3. Klasik sınav sorularının cevapları, sistemden bağımsız olarak A4 kağıdına yazılacağından sınava başlamadan önce gerekli evrakları (A4 kağıdı, kalem gibi) yanınızda bulundurunuz. Cevaplarınızı tek yaprak (iki sayfa) A4 kağıdına el yazınız ile yazarak cevaplandırmanız gerekmektedir.
4. Cevap kağıdınıza adınız-soyadınızı, bölümünüzü ve numaranızı yazmayı unutmayınız.
5. Cevap kağıdınızı sınav bitiminden itibaren 5 dakika içerisinde dersi veren öğretim elemanının kurumsal e-posta (@uludag.edu.tr uzantılı) adresine göndermeniz gerekmektedir. Bu amaçla gerekli malzemeleri (telefon, bilgisayar gibi) yanınızda bulundurunuz. Sınav bitiminden beş dakika sonra gönderilen kağıtlar geçersiz sayılacağından, bu süreye dikkat ediniz.
6. Sınav girişinde aksaklık yaşarsanız, ilk 10 dakika içerisinde sınava girebilirsiniz, panik yapmayınız ve tekrar deneyiniz. Sınav süreniz giriş yaptıktan sonra başlayacaktır.
7. Sınav anında teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen öğrenciler, sonrasında mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsünü Sınava İlişkin Genel Kurallar bölümünün 4. maddesinde belirtilen şekilde alıp iletmelidir.

Çoktan Seçmeli Sınavlara İlişkin Kurallar
1. Çoktan seçmeli sorular UKEY sisteminde yer alacak ve cevaplarını sistem üzerinden işaretleyeceksiniz.
2. UKEY sistemine giriş yapamayan öğrenciler, sınava girmemiş sayılacaktır. Ayrıca eğer tüm soruları cevaplamadan sistemden çıkarsanız, tekrar sisteme giremeyeceğiniz için cevapladığınız sorular üzerinden değerlendirmeniz yapılacaktır.
3. Sınav girişinde aksaklık yaşarsanız, ilk 10 dakika içerisinde sınava girebilirsiniz, panik yapmayınız ve tekrar deneyiniz. Sınav süreniz giriş yaptıktan sonra başlayacaktır.
4. Sınav anında teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen öğrenciler, sonrasında mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsünü Sınava İlişkin Genel Kurallar bölümünün 4. maddesinde belirtilen şekilde alıp iletmelidir.

Açıklama: E- Sınav başlamadan önce okudum, Anladım şeklinde onay butonu olacaktır. Öğrencilere yönelik sınav yönergesi E-Sınav öncesi okuyup bilgilenmeniz amacıyla önceden yayınlanmıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [20-May-2020 12:46]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [20-May-2020 12:49]

Duyuru Görüntüleme : [4.867]