Ayrıntılar için tıklayınız.
 Ayrıntılar için tıklayınız.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mozaik Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yılda bir defa Kasım ayında yayınlanan, uluslararası hakemli Journal of Mosaic Research (JMR) isimli dergi,  dünyanın en büyük disiplinler arası Öz/Abstrakt veri tabanlarından birisi olan SCOPUS’a kabul edildi. 

Journal of Mosaic Research daha önce; 2009 yılından itibaren EBSCO, 2014 yılından başlayarak TÜBİTAK - ULAKBİM Sosyal Bilimler veri tabanları, 2016 yılından itibaren Clarivate Analytics (Thomson Reuters) -  Emerging Sources Citation Index (ESCI) tarafından tam metin olarak taranmaya başlamıştı.

Dergi, gelecek yıllarda "Social Sciences Citation Index (SSCI)" ve "Arts & Humanities Citation Index (AHCI)" gibi indeksler tarafından da taranmayı hedefliyor.

Journal of Mosaic Research (JMR) hakkında bilgi veren dergi editörü Prof. Dr. Mustafa Şahin; “2008 yılından bu yana aralıksız yılda bir defa yayınlanan derginin amacı, özellikle Türkiye’nin mozaik mirasını dünyaya tanıtmak ve uluslararası bilim camiasının dikkatini ülkemize çekmektir. Dergide öncelik Türkiye mozaikleri olmak üzere, Antik Çağ mozaik sanatı ile ilgili makaleler yayınlanmaktadır. Ayrıca, mozaik restorasyonu ve konservasyonu, modern mozaik sanatı, antik çağ freskoları, mozaik çalışmalarını konu alan yeni yayınlanmış kitapların tanıtımı gibi konularla ilgili hazırlanan makaleler de kabul edilmektedir. Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde kabul edilen makaleler, Crossref'ten alınan DOI numarası ile yayınlanmaktadır. Basılı ve e-dergi olarak yayınlanan dergide makalelere “Dergi Park” üzerinden erişmek de mümkündür” dedi.

Dergi Park Linki:

https://dergipark.org.tr/tr/pub/jmr/issue/57674

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Ara-2020]

Haber Görüntüleme : [2.385]