KATMANLI KENT DOKULARINA HAFİF EKLENTİLER | V:1 – GÖLYAZI ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI.

Gölyazı- Kültür Evi’nde 17-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Katmanlı Kent Dokularına Hafif Eklentiler Çalıştayı” kapsamında BUÜ Arkeoloji ve Mimarlık öğrencilerine ilk olarak Apollonia ad Rhyndacum (Gölyazı) antik kentine ait tiyatro, nekropol, surlar ve çeşitli arkeolojik alanlar tanıtılmıştır. Daha sonra, arkeoloji ve mimarlık öğrencileriyle oluşturulan 5’er kişilik 5 çalışma ekibi ile çalıştay serisinin Gölyazı etabında devam etmekte olan mevcut arkeolojik kazı alanlarında (tiyatro ve Demeter Tapınağı) tüm kullanıcıların (ziyaretçiler ve kazı ekibi) farklı ihtiyaçlarına yönelik ısıl ve ışıl konfor sağlayacak, hareket ve çalışma alanlarını tanımlayacak, kalıntılara zarar vermeyen hafif strüktürel eklentiler tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra kent dokusu içinde de bu iki alanla ilişki kuracak, ziyaretçileri yönlendirebilecek, kentsel doku içinde kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak, bütüncül bir tasarım diline sahip noktasal/bölgesel eklentilerden oluşan hafif strüktürel bir sistem tasarımları da yapılmıştır.

Çalıştaya katkı sunan tüm öğrencileri tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi : [25-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.482]