YAZ ÖĞRETİMİ

Uludağ Üniversitesinde bir öğretim yılının Güz ve Bahar Yarıyıllarına ek olarak yaz aylarında uygulanan eğitim programıdır.

Yaz Öğretiminin;

1. Üniversitenin öğretim imkanlarını yaz aylarında da değerlendirmek,
  2. Öğrencilerin güz ve bahar yarıyıllarında alıp da başarısız oldukları, devam edemedikleri ya da çeşitli nedenlerden dolayı döneminde alamadıkları dersleri yaz döneminde almalarına imkan sağlamak,
  3. Öğrencilerin bölüm veya programlarındaki başarısız öğrenci yığılmalarını gidererek öğretimin verimini artırmak,
  4. Diğer üniversitelerin öğrencilerine Uludağ Üniversitesinde ders almalarını sağlamak
  5. Üstün başarılı öğrencilerin, üst yarıyıl derslerini alarak, daha kısa sürede mezun olabilmelerine olanak sağlaması amaçları arasındadır.

Alt yarıyıllardan başarısız dersi olmayan öğrenciler, kayıtlı bulundukları yarıyılın en çok iki üst yarıyılda açılan dersleri alabilirler.

İlgili bölüm veya programın tüm öğretim planında öngörülen en az kredi alt sınırı kadar dersi başaran ve mezuniyet için gereken 2.00 genel akademik not ortalamasını tutturamadıkları için mezun olamayan öğrenciler yaz öğretiminden ders alarak gerekli not ortalamalarının sağladıkları takdirde yaz öğretimin sonunda mezun olabilirler.

Yaz Öğretiminin Süresi                 :7 Hafta (Sınavlar hariç)

Kredi Saat                                        :10 Kredi/saat (mezun durumunda 12 kredi/saat)

Devam Zorunluluğu                       :%70 Kurumsal, %80 uygulama

Ayrıntılı bilgi için

U.Ü. Ön Lisans ve Lisans Yaz Öğretimi Yönetmeliği